Allmänna utrymmen

Boendelokal
I byggnaden på Diamantgången 139 på övre planet finns en lokal att boka för träffar. Lokalen inrymmer ett större rum om ca 40 m² (stolar och bord till ca 40 personer), en toalett, ett pentry med kylskåp, kaffebryggare, diskmaskin samt porslin. Max 50 personer får vistas i lokalen.

Vill man boka lokalen för fest är kostnaden 1000 kr. En deposition på 1000 kr tillkommer och den återbetalas om allt är som det ska efter genomgång av lokalen efter avslutad fest. För barnkalas och dop är kostnaden 200 kr och för annan aktivitet är kostnaden 300 kr.

Vill man hyra lokalen kontaktar man styrelsen via mejl på styrelsen@brf-diamanten.se eller genom att lägga en lapp i brevlådan på Diamantgången 245.

Lokalen disponeras då senast till kl. 22:00 söndag – torsdag och senast till kl. 01:00 fredag och lördag. Lokalen måste vara återställd till kl. 11:00 dagen efter. Tänk även på att visa hänsyn till dina grannar som bor intill lokalen.

Cykelrum
För närvarande finns det två cykelrum, ett i garagelängan bakom Diamantgången 245 samt ett i sophuset vid Diamantgången 85.

Sophantering
Hushållssopor inklusive kompost lämnas i moloker i anslutning till området. Kompostpåsar finns att hämta i tvättstugorna. Viktigt att hushållssopor inte kastas i behållaren för matavfall då det medför straffavgift för föreningen. Papperskorgarna i området får inte användas till hushållssopor.

Närmaste återvinningsstation finns vid bussgaraget i Petterboda.

Grovsopor kan lämnas på Petterboda återvinningscentral. Kort finns att hämta ut hos Tyresö kommuns servicecentrum.

Sophanteringen är kostsam och sköts den inte korrekt innebär det extra kostnader för föreningen, kostnader som kan leda till att avgiften och hyrorna till föreningen måste höjas.

Tvättstuga
I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor (Diamantgången 85, 139 och 245) som bokas med bokningscylinder i respektive tvättstuga. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. 139:an är även utrustad med grovtvättmaskin avsedd för mattor. Tvättstugorna kan bokas alla dagar mellan kl. 7:00 och 22:00. Strömmen bryts 23:00. Bokad tid som inte nyttjas inom 30 minuter efter starttid räknas som förverkad och kan övertas av annan boende.

Om något går sönder eller är trasigt gör en felanmälan till Storholmen.

Det finns ingen städfirma som städar tvättstugorna, förutom storstädning ett par gånger per år. Det betyder att den som tvättar har ansvaret för städningen. Efter avslutad tvätt ska golven sopas och torkas (även hallen). Använd rengöringsmedel som finns i tvättstugan. Är detta slut går det bra med bara vatten. Torka av maskinerna, gör rent i tvättmedelsfacket och ta bort luddet ur torktumlarfiltret. Mattor får inte tvättas annat än i grovtvättmaskinen i 139:an.

Har du tappat bort eller på annat sätt förlorat din nyckel till tvättstugan går det att kvittera ut en ny nyckel mot en avgift på 300 kr. Har nyckeln gått sönder får du en ny nyckel utan kostnad.