Tänk på brandrisken när du tänder adventsljus

Årets mörkaste tid är här och vi lyser upp tillvaron med adventsstjärnor och ljus men det är också årets högtid för bostadsbränder. Läs under Brandskydd hur du kan skydda dig från brandfaran och i stället bara njuta av det mysiga skenet.

Testa din brandvarnare! Testa genom att trycka in den testknapp som finns på alla brandvarnare. Om den inte börjar tjuta så prova med ett nytt batteri, hjälper inte det så måste brandvarnaren bytas ut. 

Kom ihåg grundregeln att aldrig lämna ett rum med brinnande ljus!

Laddplatser

Fyra nya laddplatser har uppförts. De är placerade vid den nedre gula gården intill cykelförrådet och det gamla soprummet. Laddplatserna kan tas i bruk from. 2024-01-01. Vill du ställa dig i kö så kontaktar du styrelsen. Det finns förnärvarande inga planer på att uppföra fler laddplatser men om behovet uppstår ser vi över möjligheterna.

Lås garageporten

Det är viktigt att ni låser garageportarna. Det är många stölder av bildäck i hela landet nu och vi på Diamanten är inte förskonade. Däck har stulits från garagelängor där garageportar inte varit låsta. Man ska alltid låsa porten efter sig. Underlåter man att låsa porten kan man i förlängningen bli av med sitt garage. Är det fel på låset, gör en felanmälan. Låsolja kan göra skillnad om låset kärvar.

Vårstädning på Diamanten

Tid: Lördagen den 6:e maj kl. 10:00
Plats: samling utanför lokalen på Diamantgången 139

För varje full sopsäck får man en lott, där vi lottar ut ett par korgar med lite smått och gott i!!!
Vuxna har en lottring och barnen en egen.

Omkring kl. 12:00 serveras det varmkorv, saft och kaffe med dopp.
Lottdragning c:a 12:30.

OBS! Kom ihåg att även städa utsidan av området.

Containrar kommer att finnas vid garagen bakom 139:an.
Tänk på att containerdörrarna måste gå att stänga.

OBS! Inga elartiklar, målarburkar, bilbatterier, bildäck eller annat farligt avfall i någon container!

Vi ser fram emot soligt väder och många medverkande så att vi får ett välstädat Diamanten.

Papperskorgar

Det händer ofta att påsar med hushållssopor slängs i papperskorgarna i området. Det gör att dessa blir fort fulla och locket inte går igen. Skator gör hål på påsarna och en del hamnar på marken. Det finns råttor i området som kommer fram till det som ligger på marken.
Hushållssopor får inte kastas i papperskorgarna.