Trivselregler

Balkonger/uteplatser
Observera att balkongen/uteplatsen inte är till för permanentförvaring av bohag som inte hör till normal balkongmöblering. Det är heller inte tillåtet att skaka mattor och sängkläder från balkongen. Bostadsinnehavaren sköter och ansvarar för planteringar och eventuella gräsytor inom uteplatsen. För uppsättning av staket och spaljé krävs styrelsens tillstånd.

Entrégång
Om det till bostaden hör en entrégång gäller följande: Bostadsinnehavaren sköter såväl städning som snöröjning och sandning av marken från bostadens entrédörr till av föreningen underhållen gångväg.

Utvändig trappa
Bostadsinnehavaren sköter såväl städning som snöröjning och sandning av trappan från bostadens entrédörr till av föreningen underhållen gångväg.

Garage
Det är förbjudet att koppla in kupévärmare och motorvärmare i kallgaraget.

Grillning
Grillar får användas om hänsyn tas så att grannar ej får in oset.

Rökning
Rökning är inte tillåtet i föreningens allmänna utrymmen.

Blomlådor
Får inte placeras utanför balkongräcket.

Hemförsäkring
När du bor i en bostadsrätt så räcker inte en vanlig hemförsäkring. Därav har föreningen tecknat en gemensam tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare

Störningar
För att alla i föreningen ska trivas är det viktigt att vi visar hänsyn och respekterar varandra. Självklart har man rätt att ha fest då och då men tänk på ljudnivån. Om du blir störd av en granne så försök gärna i första hand att prata med personen i fråga – det hjälper nästan alltid. Vid återkommande störning, kontakta styrelsen. Tänk på att höga störande ljud inte ska förkomma efter kl. 22:00 t.ex. att borra i väggar eller spela hög musik.

Prata med dina grannar! Det är det bästa och enklaste sättet att komma överens och trivas.